Time–Based Media Sounds

16. 2. 2024 od 18 hodin
v prostoru auditoria CSU Praha (vedle Acid Coffee)

Vojtěch Radovský: sarissy
Vojtěch Groot a.k.a. Dataphase
David Mirský

Program TBM Sounds představuje autorskou tvorbu studentů ateliéru Time–Based Media. Akce je doprovodným programem výstavy Time–Based Media v Galerii Jelení. 

sarissy

Autorský projekt Vojtěcha Radovského s názvem sarissy je tematicky založen na událostech a následcích Řecké občanské války (1946–1949). Autor je vnukem jednoho z uprchlíků do České republiky. Výstupy projektu jsou multimediální (album, hra, performance) s vizí jednotlivá díla následně spojit do jednoho celku.
Vojtěch Radovský je audiovizuální umělec, který v současné době studuje v ateliéru Time–Based Media pod vedením Pavla Mrkuse a Daniela Hanzlíka. Jeho tvorba je charakteristická médiem velkoformátové projekce a specifickým čtením díla. Dále se věnuje několika hudebním projektům a spojení videoprojekce s živými formáty, jakými jsou koncert či performance. V rámci akce TBM Sounds zazní kompozice z výběru autorských skladeb.

Dataphase

Vojtěch Groot a.k.a. Dataphase je současným producentem elektronické hudby. Jeho hudební tvorba se charakteristikou rozpíná od osobité mikrotonality po tvorbu vlastních zvukových nástrojů. Na TBM Sounds zazní kompozice z výběru autorských skladeb. Představí zvukový průzkum mašiny z 90. let, Yamahy A3000, kdy ohled je brán na nekonvenční zacházení. V doprovodu představí také osobní mikrotonální ladění, které svým přístupem k harmonii mění pohled na hudební ladění.

David Mirský

Ve své tvorbě zkoumá hlas a jeho vztah k tělu, mysli a mezilidským vztahům. Performance odhaluje různé cesty, kterými se člověk může vydat pro objevení svého hlasu, sebe a empatie. Do svých performancí zapojuje i diváctvo a prostředí, kde se performance odehrává. Jeho zájem o hlas a rozšíření jeho možností pochází z beatboxu, kterému se věnuje přes 6 let, součástí performancí jsou tedy i hudební prvky.
David Mirský je audiovizuální umělec studující 3. ročník BcA v ateliéru Time–Based Media. Jeho multimediální tvorba se pohybuje od prostorového zvuku, přes hlasové workshopy, vizuální a haptické znázornění zvukových podnětů, až po fotografii.


Výstavní program Galerie Jelení podporují Ministerstvo kultury ČRMagistrát hl. m. PrahyStátní fond kultury ČRMČ Praha 7 a Rozvojový a podpůrčí fond GESTOR 
Mediální partneři: ArtMapjlbjlt.net a artalk.cz

foto: Joseph Kulesa
foto: Joseph Kulesa
foto: Joseph Kulesa
foto: Joseph Kulesa

Centrum pro současné umění Praha, o. p. s. | www.fcca.cz | info@fcca.cz | CSU Praha: Zásady zpracování osobních údajů