Omsk Social Club: Terraforming Life – Dočasný spekulativní chrám

2. 10. 2020 od 17 hodin

Terraformování nebo terraformace (doslovně „tvarování Země“) planety, měsíce nebo jiného tělesa je hypotetický proces záměrné úpravy jeho atmosféry, teploty, povrchové topografie nebo ekologie tak, aby bylo podobné prostředí Země a aby tak bylo obyvatelné životními formami podobnými těmi, jako jsou na Zemi.

Omsk Social Club je roamingový kolektiv, rozpíná se a stahuje v závislosti na jeho formě nebo výstupu. Byl založen v roce 2016 a vystupuje jako zprostředkovatel prostředí pro hraní rolí ve světě současného umění. Umělecká skupina spolupracuje se sítí úzkého kruhu hráčů a veřejných hráčů, vše je jedinečné a neprozkoumané. Herní design a instalace jsou vytvářeny za účelem zkoumání virtuálních eg, populárních fenoménů a politických jevů. Umožnují dílům, aby se stala dematerializovaným hybridem moderní kultury spolu s jedinečnými osobními zážitky účastníka. V minulosti představil Omsk Social Club krajiny a témata, jako je ontologie avatara, rave kultura, survivalismus, catfishing, touha a oběť, pozitivní trollování, algoritmické strategie a decentralizovaná kryptoměna.

Kolektiv vystavoval po celé Evropě v různých institucích, galeriích, divadlech a na jiných místech, jako jsou Martin Gropius Bau, House of Electronic Kunst Basel, Migros Museum für Gegenwartskunst v Curichu, HKW v Berlíně, CCCB v Barceloně, ​​Volksbühne v Berlíně a Stems Gallery v Bruselu. Byl také zahrnut do 6. Athénského bienále (2018), Transmediale Festivalu (2019), The Influencers (2018) a Impakt Festivalu (2018). V roce 2020 zároveň spolu s Larrym Ossei-Mensahem kurátorují 7. Aténské bienále.

Uměleckou přednášku pořádá Hope Recycling Station ve spolupráci s CSU Praha. Akce se koná v rámci Máme otevřeno 2020.


Aktivity Centra pro současné umění Praha jsou podporovány: MKČRMagistrát hl. m. PrahyStátní fond kultury ČRMČ Praha 7 
Partneři: Kostka stav, s. r. o.
Mediální partneři: ArtMapjlbjlt.netUMA: You Make Art

foto: Máme otevřeno/Petr Kopal
foto: Máme otevřeno/Petr Kopal
foto: Máme otevřeno/Petr Kopal
foto: Máme otevřeno/Petr Kopal
foto: Máme otevřeno/Petr Kopal
foto: Máme otevřeno/Petr Kopal
Máme otevřeno v CSU Praha /  Omsk Social Club: Terraforming Life – Dočasný spekulativní chrám



Centrum pro současné umění Praha, o. p. s. | www.fcca.cz | info@fcca.cz | CSU Praha: Zásady zpracování osobních údajů