Performativní přednáška Café Chalupecký:
Triple Candie - Let the Artist Die

4. prosince 2017 od 18 hodin
v prostorách Galerie Kurzor

Během performativní lekce s názvem Let the Artists Die se duo amerických kurátorů, které tvoří Shelly Bancroft a Peter Nesbett, zaměří na své vlastní výstavní projekty založené na absenci umění.

Název performance odkazuje na hru polského umělce Tadeusze Kantora z roku 1985, která pojednává o podmínkách umění v autoritářských režimech.

Triple Candie tráví v Česku tři týdny a během své rezidence uskuteční ještě další akce. Mimo jiné rozvinou ve spolupráci s pozvanými umělci z české scény již existující projekt s názvem Institut pro studium univerzálních nejistot, jehož smyslem je ohledávání konceptu nejistoty v podmínkách kapitalismu. Tomuto tématu je věnovaná i výstava Triple Candie: The Institute for the Study of Universal Uncertainties v Galerie Ferdinanda Baumanna, která bude zahájena v pátek 1. 12. 2017 v 19. hodin.

Triple Candie je americká výstavní agentura provozovaná dvěma historiky umění. Mezi lety 2001-2010 provozovala řadu galerií v Harlemu v New Yorku. Dnes pracuje kočovně, pořádá výstavy věnované uměleckým tématům bez zapojení nebo povolení umělců a bez skutečných uměleckých děl. Samotné expozice se skládají z náhrad, rekvizit a dokumentace, které jsou zpravidla na konci každého projektu recyklovány nebo zničeny. Další informace: www.triplecandie.org.

Rezidence Triple Candie se uskutečňuje v rámci cyklu Café Chalupecký, jenž organizuje Společnost Jindřicha Chalupeckého, pobyt kurátorů v České republice je zároveň podpořen rezidenčním programem MeetFactory.

Jako host vystoupí na přednášce Radim Labuda


Program CSU podporují MKČRMagistrát hl. m. PrahyStátní fond kultury ČRMČ Praha 7 
Mediální partneři: ArtMapjlbjlt.netUMA: You Make Arthttp://www.youmakeart.cz/cs/

Centrum pro současné umění Praha, o. p. s. | www.fcca.cz | info@fcca.cz | CSU Praha: Zásady zpracování osobních údajů